KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

søndag 19. september 2010

www.isopallas.sto.no




VAROITUS !!!!!!!!


Mahtipallaksen matka merestä myyntikuntoon saattaa sisältää pallaksen suolistukseen ja kauppakunnostukseen liittyviä ekstreem- kohtauksia.





Arto, Lotta ja Kalle ovat juuri saaneet kiskottua 67- kiloisen ruijanpallaksen Arton laivan Lottas Fangstin kannelle. Lotta kuvaa kännykällään.

Støn satama ja kalanvastaanoton laituri. Arto ja Lotta esittelevät laiturille vinssaamaani saalista.

Meidän Suomi- jengiä ja pallas. Vasemmalta poikani Erik, Kalle,minä, Arto ja Lotta . Kameran takana Ari

Mahtipallas parempi, tai maastonvärinen, ihan miten vaan, puoli kameraan päin.

Laiturilta ruijanpallaksen matka jatkuu kalatehtaan uumeniin.

Ensiksi on tarkistettava paino.

Sitten kala on välittömästi suolistettava. Arto suorittaa avausviilllon minun tarkkaillessa tilannetta.

Kalle vetää suolet pois.

Naaraspallaksella oli kovasti kaviaaritarpeita....

....Ja pohjaruohoa vatsalaukussa. Oli elänyt terveellisesti kuitua ja varmaan myös flavonoideja syöden.

Kunniatehtäväni oli pään irroitus.Kun olen niin monta kertaa aiemminkin sen tehnyt.

Pään irroituksessa on tärkeää osua juuri oikean niskanikaman väliin ja satutettava leikkauslinjat sen mukaan, ettei kallisarvoista lihaa mene hukkaan, eivätkä solisluut murru.

Pää on irtoamassa.Leikausjälki noudattelee kiduskannnen linjoja.

Yleisnäkymä Stön kalanvastaanoton tehdashallista.

Pää on irti. Se painoi kuusi kiloa. Tästä päästä ja näistä poskilihoista saa pienelle perheelle usean aterian.

Kalle pistää pallaksen jäihin odottamaan kuljetusta hyväosaisten ravintolaherkuksi. Arton ja Lotan pallas saattaa loppuviikosta hyvinkin löytyä jonkin Oslon gourmet ravintolan ruokalistalta. Vaikkapa Ridderhalenin (Jos se nyt enää on olemassa siellä Akerselvan rannalla)

Oikein käsiteltynä ja jäitettynä pallas säilyy ensiluokkaisena viikon , kunhan kylmäketju ei missään vaiheessa katkea.


Kuvaus: Ari Jukantupa
Eka kuva kännykällä: Lotta
Teksti:Lauri

4 kommentarer:

  1. Aivan oikein, nikaman kohdalta! sama-asia oli miekkakalan leikkauksessa!
    Miekkakala lopulta vietiin LIHAKAUPPIALLE leikattavaksi, kun kukaan muu eivät osannut minä mukaan luettuna!

    SvarSlett
  2. Minä kyllä hallitsen pallakset ja muutkin kalankäsittelyt. Kova harjoittelu ja muitten seuraaminen on auttanut. Omista ja myös muitten virheistä oon oppinut.
    Siitä on tullut sellainen kunia-asia, kun alkuaikoina katsoivat minun fileointia, että mitähän tuokin oikein yrittää.

    SvarSlett
  3. No kun minulla olikin aikoinaan välttävä numero veistossa. Se ruotsalaiseen aivokirurgikoulutuksen pääsyvaatimus heeehhheh heh.:)

    SvarSlett