Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

torsdag 25. mars 2010

200 metriä korkea laavaputous

Bromarf 25.3. Hieno puolipilvinen sää. Tyyntä , muutama plus aste.

Nyt on kaikki tulomatkan rasitukset poissa ja voin lähteä tutustumaan kummityttäreni pitämään kyläkauppaan, Bromarvin hienoihin maisemiin sekä käydä katsomassa miten ammatikalastajat, ne muutamat jotka ovat jäljellä, pärjäävät. Millaista on suomalaisen kalastajan arki. Sen ainakin kuulin jo eilen , että hylkeet ovat melkoisena riesana.
Kuulemma kyttäävät pyydyksien suulla odottamassa kaloja. Jotkut rysät tai paunetit tai miksi niitä nyt kutsutaan on sitt tehty sellaiseksi että hylje ei pääse sisään.
Parempi että en enempää ala asiantuntevana kirjoittelemaan , ennenkuin oon tavannu niitä kalastajia.

Täällä Bromarfin vierailulla mulla ei oo mahollista ladata kuvia, mutta hienoja videopätkiä ja kuvia Islannista, Fimmvörduhalsin purkauksesta saa klikkaamalla iceland review:n tai morgunbladidin kotisivuille .
Molempiin pääset mun suosikkilistasta tossa oikeella. Siellä on myös linkit meidän Vesterålenin tapahtumiin vol ja blv sekä oksnesavisa.

Toi laavaputous 200 metriä on korkeampi kuin Islannin mikään vesiputouksista. Ja nekin kun ovat niin vaikuttavia.

Viime päivien hyvä sää on houkutellut Thorsmörkin alueelle, sinne purkauspaikan läheisyyteen, paljon uteliaita ja useat matkanjärjestäjät ovatkin nähneet mahdollisuuden vähän hiljaisemman matkailusesongin piristämiseen.

Kunhan vaan muistaisivat, että se toistaiseksi rauhallinen Katla siinä toisella puolella on sekin olemassa.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar