Varstad Gård Gisløy

Varstad Gård Gisløy
Ketojen hoitoa.

søndag 21. mars 2010

Hveragerdiin
Ravintola Fjolanin aamupalapöytä Vestmannasaret 22.maaliskuuta. Voimakasta itätuulta ei enää myrskyä. Lämpötila + 6 astetta.Satamassa hiljaisempaa, pienet veneet maissa.


Eilinen oli tulivuoripäivä. Tuli oltua sisällä, suurimmaksi osaksi hotellin aulassa, koko päivä ja seurattua paikallisten kanssa tilanteen kehittymistä. Aina tiedotustilaisuudesta seuraavan ja uutisista toisiin. Samalla tuli juteltua vuoden 1973 purkauksesta. Toissa yön purkaus rauhoittui sen verran, että tiet avattiin osittain ja asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa.
Ei kuitenkaan aivan purkauskeskusta lähimpänä sijaitsevat.Hälytysvalmius pidettiin kuitenkin korkeimmalla tasolla.

Myös lentoliikenne lähti nytkähdellen käyntiin ulkomaan liikenteen osalta. Niin, että Norjan edistyspuolueen eduskuntaryhmä puoluejohtajansa Siv Jensenin johdolla pääsi kotiin. Jee. Niitten keskustelut Islantilaisten kanssa maan taloustilanteesta jäivät lähinnä tulivuorenpurkauksen kommentoinniksi. Ainakinn sen kuvan sai norjalaisista iltapäivälehdistä.

Tiedotusvälinet ovat painottaneet purkausta kovinkin eri tavalla. Kaikkein dramaattisimpia ovat olleet norjalaiset vg ja dagbladet.
Kummassakin Katlan todennäköinen purkaus tulevaisuudessa on ollut hallitsevana. Kun taas monissa muissa Eyjafjallajökullin purkauksen asettuminen on se pääasia.

Minäkin uskon Katlan purkautuvan, on sellainen tuntuma. Ne Hveragerdin kuumat lähteet ja niiden voima jotenkin lumosi. Kun ei ne silleen aiemmin.

Tänään otankin lautan maihin, kun tuo kalastus pikkuveneen mukana on myrskyn takia unohdettava. Meen uudestaan lähteille, ja katon onks ne muuttunu ja miten. (Kuvasin kaikki viime kerralla.)
Siitä voi jo tehdä jotain amatöörimäisiä päätelmiä

Samalla käyn leipomo Hverabakarissa nauttimassa mahtavia leivonnaisia ja postissa moikkaamassa mun nimetöntä tulivuoriasiantuntijaa, sekä kuvaamassa sen mannerlaattojen liitoskohdan siellä lasilattian alla.
Ja jos tapais vanhoja tuttuja puutarhurikoululla. Siinä onkin ohjelmaa huomiseen saakka.

Lentoni Tukholman kautta Suomeen lähtee silloin iltapäivällä . Jos lähtee. Purkauksen takia lennot ovat myöhässä ja nyt on kenttämekaanikkojen lakkokin uhkaamassa. Kaiken maailman force majour esteitä vai miten se oikein sanotaan
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar