KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

tirsdag 3. august 2010

Liian suuri saalis



Sand keskiviikko 4.8. Tuulta muutama metri sekunnissa, pohjoisenpuolelta. Selkeää. Sinipallaskausi on alkanut, saaliit ovat olleet heikkoja. Me puolestaan aloitimme non stop nuottakalastuksen. Merellä kymmenisen tuntia ja muutaman tunnin levon jälkeen uudestaan merelle. Olemme kolmella kerralla saaneet jo 15 tonnia koljaa. Uusi elokuun alun ennätys.

Vaikeaa on tottua kalastusrytmiin. Heinäkuu oli raikasta, inspiroivaa ja haasteellista. Sain tehdä todella monipuolista työtä ja pinnistellä uusien asioiden ja ihmisten kanssa. Täällä Morgenstjernalla meillä on se sama jengi. Poikaseni, kippari ja minä.

Ja työ on sitä tuttua. Nuotta mereen, kahvinjuontia, nuotta ylös, suolistusta, nuotta mereen. Tässä vaiheessa tulis kahvinjuonti, mutta nyt ollaan saatu niin suuria saaliita, ettei kahvia enää ensimmäisen nuotanlaskun jälkeen kerkeä juomaan. On suolistettava putkeen kaikki nuotan nostolta ja laskulta liikenevä aika.
Eikä silloin kerkeä koneelle. Sättäilyn saa unohtaa, samoin muun internet-toiminan. Kuviakaan ei oo tullut mun räpsällä otettua. Oneks mulla on varastossa tai käytettävissä aiempia, niinkuin tässä mun pomon viime lintusafarilla ottamassa kuvassa lunnista aivan liian suuri tuulenkala suussaan.

Tuon jos poikaselleen antaa , niin siihen se raukka tukehtuu. Niin käy Andan saarella vierailevien tutkijoiden mukaan aika usein. Traagista on lunnin elämä jos lie ihmisenkin.
-lauri-
Kuva: Camilla

12 kommentarer:

  1. Ahneellahan on sellainen loppu ;). Vaikkei se yhtaan naurata, etta lapsensa tukehduttaa ruokaan... :(.

    Soin viime viikolla kaupasta ostettuja koljakaker. Nam, herkkua oli nekin.

    SvarSlett
  2. Minäkin tykkään koljapihveistä. oon saanu maistaa aika monenlaisia versioita kun ne joille me kalaa toimitetaan antavat maistiaisia.
    Muskotti on se juttu, ett sitä on sopivasti mausteena.

    SvarSlett
  3. Kun siellä on näin paljon tuulenkaloja, voisi kuvitella että siellä olisi TAIMENTA kytiksellä mataloissa kivikasoissa, ehkä seabass kin !!??

    SvarSlett
  4. Täällä on taimenta ihan älyttömästi. Minun pojan maatilan lähellä on yks lahenpoukama ja sinne ne tulee kymmeniä pyörii ihan pinnassa.
    perhostelijat niitä sieltä jahtaavat. Jotenkin tuntuu , että uistelua ja merestä jalokalan pyytäminen ei Norjassa oo in. Kaikki haluavat jokiin kalliilla lunastetuille paikoille onkimaan.
    Kummallista.

    SvarSlett
  5. Isotuulenkala on myös Taimenen lämpiruista!Niitä voi kaivaamalla löytää joen valuma-aluen
    hiekan sisältäkin!!!!!!!!
    Kyllä TAIMEN RAKASTAA tyrskyä.Samalla tavalla kuten ennenkin voidaan saada heittouistimella TYRKYSTÄ ! http://fi.wikipedia.org/wiki/Isotuulenkala

    SvarSlett
  6. http://www.megavideo.com/?v=67XM90ZX

    Jos löydät tämän videon, niin ymmärrät varmasti, että STÖN ympäristö voisi antaa taimenta!

    SvarSlett
  7. Støn ympäristö antaa taimenta. Kun tulet niin näet. Kutsuni sinulle tulla kalastamaan on koko ajan voimassa.
    Elokuun lopussa ja syyskuussa on meritaimenen pyynnin sesonki.
    Yks Paul , se ainoa meistä kalastajista joka myös vapaa-aikanaan kalastaa, saa uskomattomia saaliita niistä lahdenpoukamista.
    Sitten muutamat suomen vieraat ovat kans päässeet kokemaan hyviä taimensaaliita.

    SvarSlett
  8. Tosi jännittää saapua sinne kalastamaan meritaimenta. Kiitos kutsusta joka on voimassa edelleen!

    SvarSlett
  9. Terve Lauri, voisitko kysyä Paulilta millaisilla välinäillä hän kalastaa, vaaput, lusikat vai mitä? kiitoksia

    SvarSlett
  10. Perholla ja sitten ihan pienellä sinisen sävyisellä tobylla en muista grammoja se on joskus sanonu.

    SvarSlett
  11. Onko kalastuspaikka joki vain vuono vai ulkokarikot?
    Minäkin kysyn tällaisia tyhmiä kysymyksiä!!!!

    SvarSlett
  12. Se on lahdenpohjuka laskuveden aikaan.

    SvarSlett