søndag 3. oktober 2010

Ennen Myrskyä.

Tie ja metsätie kauniina syyspäivänä.

Lampaat nauttivat välilaitumella.

Pihlaja om marjassa.

Ei tuule, aurinko paistaa ja on lämpimämpää kuin kertaakaan heinäkuussa.

Merelläkin on ihanteelliset olosuhteet. Alf Vidar nostaa siimojaan.

Sand 3. lokakuuta. Tyyni ilta. Ensimmäisessä apajassa saimme 800 kiloa koljaa. Rakentamamme uusi nuotta on aivan mahtava. Pyydystää kaloja myös huonoissa olosuhteissa. Kohottaa kovasti itsetuntoa , kun laiturilla pitkän kaavan mukaan kyhäämämme kierrenuotta on niin hyvä, vielä paljon parempi kuin uskalsimme toivoa.

Kyllä oli hieno viikonloppu.
Kaunis lauantai ja melkein yhtä kaunis sunnuntai. Lauantai tuli tosin vietettyä apulaisen askareissa valassafaritoimistossa, ja se vähän harmitti. En kerennyt luontoretkelle makkaroita paistamaan, enkä sieniä poimimaan. Nimenomaan tässä järjestyksessä.

Onneksi tärkeät kirjalliset askareet tuli tehtyä, niin että illemmalla kerkesimme ihailemaan kuutamoa ja sen heijastumaa. Kuten alakuvan pitkällä valotusajalla otetusta kuvasta voi päätellä.
Minäkin opettelin signeerausta kameralla, mutta en vielä niin hyvin onnistunut kuin harjaantunut pomoni. Käytänkin blogieni signeerauksessa ammattilaisen otosta. Kunnes tulee yhtä hyvä kuutamo kuin eilen ja saan tarpeeksi harjoitella ja tämän elintärkeän taidon oppia:)

4 kommentarer:

 1. Siellahan on ollut hienot ilmat!
  Aurinkoista alkuviikkoa:)

  SvarSlett
 2. Niin on ollut. Ollaan nyt menossa merelle, toivottavasti keretään ottaa pari apajaa ennen kuin etelän myräkät aamusta saapuvat.
  Luulen, että ne viimeiset kesäpäivät tänä vuonna olivat lokakuun kolme ensimmnäistä.
  On metsän siistimismyrskyn aika, ennen rauhallisempaa jaksoa ja sitten pitäisikin olla vuorossa ensimmäiset lumimyräkät ja vasta sitten
  on kunnon seitisaaliiden aika kun vuorilla on lunta. Niin se menee.

  SvarSlett
 3. Siis kylla siella on kaunista kauniilla säällä!!!

  SvarSlett
 4. Niin, saattaa olla että jonkun aikaa menee kauniin sään muistoissa. Ollaan taas merellä ja näyttää aika uhkaavalta vaikka aurinko yrittää jollain lailla pilvien välistä kuumottaa.
  Oon kyllä teidänkin maisemia katsellut sinun blogista katsellut , eikä ne yhtään häviä näille meidän. Ovat vaan toisella tavalla jylhiä. Varmaan hyviä metsoseutuja ne metsät, kun näkyi vanhaa kuusikkoa.

  SvarSlett