torsdag 28. oktober 2010

SININEN KAUPUNKI

Stø 29.10. Laiturin palkkien välistä tuleva navakka pohjoistuuli pitää Morgenstjernen etäällä maista. Tuulen voima on niin kova, ettei paattiamme ole helppoa kiskoa kiinni laituriin. Maihin pääseminen on vaivalloista. Taidankin jäädä tänne laivan lämpimään, etätöitä tekemään.


Eilen olimme pomon kanssa matkailutapaamisessa. Teemana oli polkupyöräilijät ja kuinka niitä palvella. Kuinka ottaa syklistien tarpeet huomioon. Just ja huhhuh. Paljon uutta ei tullut esille, mutta tulipahan tavattua muita ja varsinkin alueemme päämatkailutoimiston tärkeitä ihmisiä. Minua kiinnosti eniten Lars Saabye Christensenin kirjakokoelma hotellin kabinettihuoneen kirjahyllyssä. Niin ja kahvi, joka tosin oli puolipilvisen syyspäivän kunniaksi hieman painunutta.
Onkohan työmoraalini menossa talviunille?

Sortlandin kaupunki on siniseksi maalattu. Tai oikeastaan vasta pieni osa rakennuksista. Sininen kuitenkin näkyy joka paikassa. Idea sinisestä kaupungista on Støn naapurikylän Nyksundin kalastaja -taiteilija Bjørn Elvenesin. Pohjoismaisen kirjallisuuspalkinnon saanut Lars Saabye Christensen, melkein Sortlandin oma poika, on ollut mukana jalostamassa ideaa eteenpäin.

Sinisiä puistonpenkkien karsinoita.

Sinisiä sataman kontteja ja parakkeja.

Sortlandin salmen yli johtava silta.

Taivas yritti olla sininen sekin.

Møysalenin kansallispuiston hieman sinertävät vuoret.

Sataman ilmoitustaulu on kaupungin väriin sopeutettu.

Pääkadun varren pieni sininen roskis.

Sinisiä jalanjälkiä torilla.
'
Legg til bilde
Markettikin on maalattu.

Sataman parkkipaikan auton on parempi senkin olla sininen.


-lauri-

2 kommentarer:

 1. Onpa se ihana sininen kaupunki. :) (Siis minun lempiväri on sininen, luulisin.) Harvinaisen yksimielisiä onkin näköjään oltu värivalinnoissa, norjalaisittain ajatellen. :D

  SvarSlett
 2. Kaupunki antaa ilmaiset maalit niille jotka haluavat maalata talonsa. Sinisen eri sävyjä siis.
  En muista mistä se Elvenes sen ideansa aikoinaan sai, mutta kyllä ehdotus aika helposti kaupunginhallituksessa hyväksyttiin.
  Saabye Christensen on sitten riimittänyt kaupungin. Rakennusten seinissä on hänen aforismejään.
  Vastaavanlaista olen tavannut Islannissa. Siellä Koillisosassa maata aika useat maatilat ovat Sortlandin sinisiä. Varsinkin kesällä siistin näköistä vuorten ja syvänvihreitten peltojen keskellä sen värinen navetta.:)

  SvarSlett