tirsdag 5. oktober 2010

NUORET KOTKAT

Merikotkan kuvaaminen laivasta käsin ei ole helppo juttu. Varsinkaan silloin , kun harmaalokit hallitsevat ilmatilaa. Aina on joku änkäytymässä sinun ja kotkan väliin.

Joskus koko parvi haluaa yksissä tuumin sabotoida kuvaussession.

Hähhää. Sen verran tuli tilaa ihan Morgenstjernen yläpuolella lentävän merikotkan ympärille, että sain vahingossa kuvan ilman ainuttakan lokkia.:) Kuvan lintu on nuori, jotain 3-4 vuotias.
Sen tunnistaa siitä, että pyrstösulat eivät ole täysin valkeat.

Kotkien ollessa kauempana toinen niistä hyökkäsi yllättäen myrskylinnun kimppuun.

Retuutti lintuparkaa aikansa ja varmisti että se oli kuollut.

Kotka tajusi pian, ettei noin isoa saalista ilmassa voi syödä, mereenkään ei ole mahdollista laskeutua ja maihin on aivan liian pitkä ja vaivalloinen lentomatka. Siispä saalis oli jotenkin saatava lukkiutuneista kynsistä ravistettua irti. Kuvassa myrskylintu on juuri pudonnut mereen.

Morgenstjerne Støn laituri 5.lokakuuta. Olemme palanneet viikon kolmannelta kalaretkeltämme maihin. Saimme kolme tonnia koljaa, mikä on tosi hyvä saalis. Koljaa on paljon ja se on painunut pohjaan . Kun nuottamme toimii hyvin ja saamme olla yksin suosikkipaikallamme hietikolla kalastajan elämä tuntuu oikein mukavalta. Sääkin on meitä suosinut ja kaikenmaailman eläinmaailman tapahtumat piristäneet arkeamme.
Niinkuin viimekertaiset nuoret kotkat. Saattoivat olla nuori asunnoton pari.

Euroopan merikotkista 40 % asuu Norjassa. Meidän lääni Nordland on Norjan merikotkien pääesiintymisalue ja maakuntamme Vesterålenin merikotkakanta on Norjan tihein. Merikotkia on niin paljon , ettei kaikille nuorille pareille riitä pesimäpaikkoja. Nämä sitten liikuskelevat vakiintumista odotellessaan yhdessä sinkkumerikotkien kanssa ympäri maakuntaa. Joskus lopukesällä Andan saarella saattoi laskea jopa 40 kotkan parven.
Yhdessä on varmaan hauskempaa jatkaa nuoruuttaan asuntoa odotellessa.

11 kommentarer:

 1. Heissan! Nyt tulee aivan aiheen vierestä, hirveesti en oo ehtinyt tällä viikolla blogeja lueskelemaan mutta päivitän lukemista viikonloppuna. :)

  Voiko valaita pyydystää? Meillä on täällä ollut aiheesta tänään vilkas keskustelu. Onko ne rauhoitettuja? Kuulin tarinan kun asiakkaamme olivat valaankatselureissulla ja ikävä kyllä he näkivät kun kalastaja-alus saapui paikalle ja ampui valaan...

  SvarSlett
 2. Hienoja kuvia ylväästä linnusta! :)))

  SvarSlett
 3. Satuvw: Ei tosiaankaan oo aiheen vierestä. Valaita voi pyydystää Norjassa, Islannissa , Japanissa, Fär-saarilla ja sitten alkuperäiskansoilla on pyyntioikeus ainakin Grönlannissa.
  Meillä tulee aina silloin tällöin ristiriitatilanteita, kun lahtivalaita saa täällä pyydystää. Ja näillä rannikoilla niitä riittää.
  Valaanyynti on kyllä itsestään vähenemässä ja tulevaisuudessa häviämässä kannattamattomana , luulen. Nuoret eivät edes Islannissa, Fär saarilla tai meillä suosi valaanlihaa.Alhaisen kulutuksen takia pyyntimäärät ovat paljon pienempiä kuin kiintiöt. Niin meillä kuin Islannissa.
  Elvenes:Merikotkat ovat niin hienoja ja ne tulevat niin lähelle just kalassa ollessa.
  Harmi kun suolistus nuitran lasku ja nosto häiritsevät kuvausaskareitani. Tänään sitten näimme suulia muutaman metrin päästä, mutta ei siinä tietenkään ollut pienintäkään mahdollisuutta mitään kameraa hakea kesken koljan suolistuksen :( :(

  SvarSlett
 4. tarkoitus oli kirjoittaa ... kun suolistus sekä nuotan lasku...liikaa kahvia oletan :)

  SvarSlett
 5. Eiköhan norjalaiset myyvät kallista valaanlihaa eteenpäin--------------JAPANIIN !!!! (entisiä kannibaalit)(sekä sodissa, että rauhassa)

  SvarSlett
 6. JUMALAMATTOMAN HYVÄ KUVASARJA!(EN VIITSI EDES PUHUA VIDEOTASI)(OLISIT SAANUT 1 CLASS PALKINNON VIDEOLTASI, IHAN TOTTA) MIKSI SINUN SIVUT OVAT KATSOTUIMMAT www.gurbetbalikcilari.org SSA!!!????

  SvarSlett
 7. Kiitti Fako kehuista. Missä kilpailussa, siinä kalastusjutussako?
  Valaanlihaa emme saa, tai siis Norja ei saa myydä tai viedä minnekään. Kun oma kansa ei kuluta, niin siihen se pyynti tyssää aikanaan.
  Pitää taas pistäytyä tuolla gurbetbalikcilarissa.:)

  SvarSlett
 8. www.gurbetbalikcilari.org ssa sinun sivut ovat ylivoimaisia katsotuin! ei ihme! Mistä he saavat näin hyvän kalaoppaan!

  SvarSlett
 9. Kiitos Fako, kävin katsomassa siellä sivuilla.
  Näkyy noita kävijöitä olevan. Sinähän ne sinne kyllä olet laittanut:)
  Hyvä jos norjalainen ammattikalastus kiinnostaa myös Turkissa.

  SvarSlett
 10. Kiitos! Toki olisin taas voinut Googlailla mutta ajattelin että kysäisen ekspertiltä :)

  SvarSlett
 11. Tietysti saa kysyä. Siitä olen pelkästään otettu jos minua lähellä olevat asiat muitakin kiinnostavat.:)

  SvarSlett