torsdag 21. oktober 2010

Merikrotti tutkielma

Morgenstjerne hietikolla 21.10. Etelän ja idän puoleista tuulta 5m/s. Lämpötila 1 astetta. Puolipilvistä. Jonkin verran vanhaa lainetta. Eilen saimme viimeisessä apajassa melkein 2 tonnia. Se oli huippusaalis. Muutenkin koljaa näyttäisi olevan vähän joka puolella.
Viimeistään nyt on muidenkin aika herätä. Valitettavasti tänäänkin vain muutamat siimakalastajajista ovat meidän tavoin lähteneet. Tässä on kolme viikkoa syötitystuvissa kahviteltu . Sätkiä kääritty. Ja säällä spekuloitu. Sekä muutakin filosofoitu ja kaikenmaailman näennäistoimintaa harrastettu. Vaikka ensimmäiset Suomessa kovaa tuulta pitäneistä ovat saapuneet takaisin. Ja tarvitsevat töitä. Siimoja syötitettäväksi. Nyt rohkeasti merelle koljaa hakemaan. Kun ei täällä mikään myrsky ole. Pikkuisen vaan puhaltelee. Kyllä sitä kerkeää olla sosiaalinen myöhemminkin. Maissa aikaansa kuluttaa.

Me saimme ekassa apajassa 400 kiloa ja mielettömän suuren merikrotin. Luulen että painaa jotain 45 kiloa. Alla muutamia kuvia. Yläkuvassa merikotka. Niitä liikkuu saalista etsimässä harva se apaja.

Kippari sai kuulla maista että 7 siimalaivaa on lähtenyt meidän jälkeen merelle. Että kyllä ne nyt terhakoituvat. Ja nuoremme päasevät syötittämään.

Alla olevat kuvat:Erik Heiskanen







Toista apajaa nostetaan. Saapas nähdä mitä tulee.
-lauri-

2 kommentarer:

 1. Ai kamala minka nakoinen tyyppi taas. En uskaltais olla kalastaja kun tulis pissat housuun kun tulis tollainen mørøkølli meresta:)

  SvarSlett
 2. Poikani puolestaan on oikeen merikrotti fani. Sen mielestä kala on kaikista kaloista tyylikkäin.:)
  Meidän puolitoista vuotta sitten tekemä savolainen lahnankutuversio merikrotista on yuotubessa hakuasanalla "hirmunen merikrotti" ei siis hirmuinen vaan hirmunen.
  Siinä sukulaislapsille tehdyssä pätkässä näät krotin livenä.
  Merikrotin liha on tosi maukasta . Kuin jotain pihviä.

  SvarSlett