fredag 22. oktober 2010

MORGENSTJERNEN AVOIN MERIKALASTUSINFO

Stön kylän kaksi tärkeää elementtiä kalat ja valaat. Matkailu ja kalastuselinkeinot tukevat toisiaan ja auttavat meidän suomalaisnorjalaista kylää pysymään hengissä.
Jopa kukoistamaan :)
Yläkuva: Ari Jukantupa
Alakuva:Camilla Ilmoni


Blogini on nyt avoin myös tuntemattomille kommentoijille. Talvea ja turskasesonkia kohti mennessä merikalastus ja koko ajan vilkastuva elämä syötitystuvissa ja kalanvastaanotossa sekä kalastajakylän omalaatuinen , joskus jopa kummalliselta tuntuva elämä on kaikkien halukkaiden aistittavissa. Myös kysymysten muodossa.
Voit siis kommentoida nimellä tai tuntemattomana. Ja kysyä mieltä askarruttavista asioista. Koitan vastata kykyni mukaan.

Laajan ja faktoihin perustuvan näkökulman valaisiin ja alueemme meriluontoon saat, kuten tähänkin saakka Arctic Whale Toursin valassafarin blogista, facebookista tai galleriasta. Facebookkiinhan voi kommentoida . Ja myös kysellä. Ja omia kokemuksia ja jakaa.

Tervetuloa jatkossakin Stön suomalais norjalaisen kalastaja-ja valaskylän elämään.
-lauri-

4 kommentarer:

 1. Katsoin ton hirmunen merikrotti videon youtubesta:) Aikamoinen!

  SvarSlett
 2. Ja hyvänmakuinen. Merikrotti on kaikkein arvokkain merikaloista. Jos asuisimme Suomessa, niin ei sitä olisi vara syödä. Eikä sitä edes saisikaan muualta kuin Stockmanin herkkuosastolta tai vastaavista paikoista.

  SvarSlett
 3. Onkos se kala vai mikä.. siis liha niin kuin valaalla?

  SvarSlett
 4. Liha on lähinnä linnunlihanomaista, tulee hieman pyy mieleen.Ei se ollenkaan muistuita valasta. On pähkinäaromista. Ja merikrottia pitää riiputtaa. Jos ihan vastapyydystetystä paistaa, se ei oikein onnistu,kun on niin paljon lihasjännitteitä, että pihvi käpristyy paistoi miten päin tahansa.
  Krotissa on kaksi selkeätä filettä ja siitä sitten leikataan parin sentin paksuisia pihvejä poikkisyyhyn. Ne paneroidaan ja paistetaan.
  Mausteena olen käyttänyt usein rosmariinia.
  Sienet esim tatit ja suppilovahverot käy lisukkeeksi, yleensä en sieniä kalan kanssa tarjoile.
  Tässä krottikokemuksiani. Olen siitä hyvässä asemassa että näitä meren herkkuja saa kokeiltavaksi vaikka minkälaisia.

  SvarSlett