tirsdag 19. oktober 2010

Tällainen on keli tänään Stössä.


Meidän kylän kartanon omistajan webbikamerasta näkyy kuinka on myrskyisää.
Ei päästä merelle vielä huomennakaan. Sen voi päätellä luotojen ympärillä olevista kuohuista. Siimansyötittäjät voivat jatkaa oleskeluaan Suomessa.
Kameran kuvassa näkyy satama-altaamme. Siellä jossain pilkottaa laiturissa punavalkoisena Morgenstjerna laiva, minun kotini.
-lauri-

8 kommentarer:

 1. Onkos kalastajilla mitään hommia silloin kuin merellä on myrsky? Laitetaanko satamassa paattia kuntoon vai meneekö aika ihan sähköisillä aalloilla surffatessa ja lepäillessä?

  SvarSlett
 2. Just parhaillaan olen valassafarin ensi vuoden esitteiden kimpussa.Mulla kun on näitä muitakin askareita mitä tehdä omaan tahtiin ja apuna tarvittaessa. Välillä kirjoittelen lehtiin free lance juttuja.
  Laiva me tietysti pidetään koko ajan kunnossa ja nuotta myös. Se on itsestäänselvyys.
  Poikani latautuu omissa harrastuksissaan.
  Siimakalastajilla on paljonkin työtä vapaapäivinä.
  Pahinta on tilanne niillä suomalaisilla siimansyötittäjillä joilla ei ole näihin oloihin sopivia harrastuksia vaan ovat täällä pääasiassa töitä tekemässä.
  Pitää siis olla aina suunnitelma B niin hyvin menee :)
  Mulla kirjat on kans tärkeitä. Ja ulkoilu mutta ei näilä keleillä paljon viitsi mennä tuonne itseänsä rääkkäämään.
  Pari riekkoa tuli ammuttua toissapäivänä.Että päasee paistia maistamaan.
  Pitkään nukkuminen on hienoa ensimmäisinä myrskypäivinä tiiviin kalastusjakson jälkeen.

  SvarSlett
 3. Minulla on semmoinen kuva, että MERITAIMEN (Salmo trutta) rakasta kuvassa näkyvää luotoja! rakastaa olla TYRKYSSÄ kytiksella!
  Niitä voi olla vaikka isoparvikin! 18 gr - 22 gr MORESILDA heittouistin! kelaus, pysähdys, kelaus ja taimen on kiinni! Jos jarrut ovat kovin kiräällä, TAIMEN hyppä merestä, ravistaa itseän päästäkseen vapaaksi 50 % onnistuu. Joten, vastaiskussa, jarrun pitäisi myös laulaa, eli "cjirrrrrrrrrrttttt" ääni, niin kala vie siiman vähän matkanpäähän.Voi,voi!

  SvarSlett
 4. On paljon taimenia just siellä. Harmi kun kukaan ei kalasta. Olis veneitäkin mutta se on vaan jäänyt useimmilla tähän ammattilaisten touhuun. Mutta järjestä vierailu tänne niin opastat sitten :)

  SvarSlett
 5. JOOO!Mutta, mitä paikalliset kalaoppaat tekevät? Onko kukaan edes perehtynyt tähän hommaan??? Olisi niin paljon tulokkaita Pääkaupunki seuduilta! "KALASTUS.COM" palstaalle pieni ilmoitus se riittää!! Tämä homma olisi kaikista kirkkain rahantulo!Täällä on niin paljon "taimenkalastajaa" tietäsit edes.Aluksi pitäsi saada valokuvia! vaikkapa tähän palstaan! Voin yrittää jelpata!5 tunnin kalastus opastus maksaa yli 600.-EUROA kolmelle täällä ETELÄSSÄ! se tarkoittaa HAUKIA-KUHAA! Taimen on niin vähän! Koko istutukset ovat valtion varassa! Yksityiset eivät edes isttuta enään, uuden kalastuslaen tultuuan voimaan!Miettikää!

  SvarSlett
 6. Mitkä ihmeen kalaoppaat. Muita oppaita kyllä löytyy, mutta esim uisteluun erikoistuneita kalaoppaita ei ole.
  Tule tänne sesonkiaikaiseksi uisteluoppaaksi.Tuot uisteluveneesi. Kun lohia on myös paljon varsinkin Andan majakkasaaren tuulenkalojen kimpussa heti maaliskuusta alkaen.
  Joitain mekin saadaan joskus nuotalla.

  SvarSlett
 7. Ei tarviste uistella! vaan heittokalastus! Täällä löytyy kyllä NEVAN LOHTA, jopa 12 kg.Mutta ei TAIMENTA !

  SvarSlett
 8. No ei kukaan sitäkään hallitse heh :)
  Ei ainakaan tyrskyistä. Jonkin verran kalastetaan noilta järviltä taimenta ja rautua pikku lipoilla ja perhoilla.
  On me mietitty, että kalastus voisi hyvin sopia siihen safareitten sivuun, niin että tarjonta olisi mahdollisimman monipuolinen. Mutta sitten pitäis kyllä olla tosi asiantuntevat oppaat. Joku joka omana bisneksenään vetäis tällä alueella. Stö voisi ola tukikohta. Hommaappas meille semmoinen kielitaitoinen opas tai tuu ite :) kun ei kai sitä ihan kylmiltään kukaan täällä olevista pysty toisia opastamaan.

  SvarSlett