onsdag 20. oktober 2010

Suula kävi kylässä

Tänään päästiin sittenkin merelle.eikä keli ollut ollenkaan mahdoton. Yöllä oli tullut talvi.

Kaunis aikuinen suula pistäytyi luonamme meitä ilahduttamassa. Sain otettua muutamia kuvia siinä nuotanlaskun lomassa. Aiemmin aamulla luoksemme liiteli merikotka tietysti just silloin kun olin suolistamassa.

Ensimmäisessä apajassa oli 400 kiloa ja toisessa yli 1000. Kolmas oli heikommanpuoleinen 250 kiloa. Vedämme tätä kirjoitetaessa neljättä ja se jää tämän päivän osalta viimeiseksi.

Poikani on taas saanut näyttää taitonsa taitavana koljan suolistajana.Sand 20. lokakuuta.Lounaistuulta 7 m/s. Muutama lämpöaste.Puolipilvinen sää. Ajoittaisia lumikuuroja kansityöskentelyä haittaamassa.

Päästiin sittenkin merelle, vaikka eilisessä prognoosissani muuta ennustin. Tuuli tyyntyi sen verran, että meri oli riittävän rauhallinen jo neljän aikaan aamuyöstä.
Eilinen oli aika tiivistä sisällä oloa, esitteiden ja yhteydenottojen parissa. Piti saada valasasioita tehtyä ennen bossin muutaman päivän Suomen vierailua.
Tai olihan siinä aikaa tehdä muutakin kuin töitä. Apulaisen vakanssilla kun toimin, niin saan aina mielenkintoisia urakoita, jotka voin sovittaa aikatauluihini. Kunhan ne sitten teen määräaikan mennessä.
Tykkään kirjoitella kaikenlaisia asiatekstejä ja yhteydenottokirjeitä. Jos ne on norjaksi tai suomen kielellä en tarvitse apua. Valassafariblogiin englannin taitoni ei ihan riitä joten kirjoitan omia osuuksiani suomeksi. Ne pomo aina kääntää ja viimeistelee valmiiksi samalla faktat tarkistaen ja vastuun ottaen, niin kuin blogin päätoimittajalle kuuluukin. Blogikirjoitelu on antoisaa tiimityötä. Yritämme päivittää blogiamme pari kolme kertaa viikossa.

Tämän kesän aikana olen oikein kunnolla päässyt mukaan katselemaan ihan läheltä miten valassafarin kaltaista yrtystä oikein johdetaan ja se on kyllä osoittautunut todella mielenkintoiseksi kokemukseksi.
Vaikka kyllä kalastuskin sitä on . Varsinkin tällaisina päivinä kuten tänään.
Suula kävi kylässä. Lempilintuni.
-lauri-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar