tirsdag 18. mai 2010

Tyhjän saa pyytämällä

Kevät merellä ja kevät maissa. Lumet vuorilta ovat huvenneet.

Myrskylintu yleensä liitää, harvoin räpyttelee, jos räpyttelee, se tekee sen siivet jäykkänä.

Lokki räpyttelee, ja jos liitää tekee senkin kuperin siivin, alla harmaalokkeja. Lokin lento on hitaampaa ja nykivämpää.

Myrskylintu on mielettömän nopea ja usein se lentää vain muutaman sentin korkeudella vedenpinnasta. Se aistii ilmanvirtaukset.


18.3.Kantti eli norjaksi Egga. Peilityyni meri, ei viriäkään, kova virtaus. Aurinko paistaa ja sää lämpeni uudelleen. Yöksi on luvannut kovaa tuulta.

Hietikolla ei ollut luotaimessa mitään näkyvissä. Jatkoimme kantille. Tavoitteena oli saada joitain seitejä. Saimme yhden suuren, kymmenkiloisen ja kahdeksan pienempää. Lisäksi tuli parikymmentä koljaa ja kolme turskaa.
Tämä meidän kalastus on traagista tai koomista. Ei oikeen jaksa suhtautua vakavasti. Mukava täällä on ajella ja myrskylintuja kuvata, kun työt eivät häiritse.
-lauri-

2 kommentarer:

  1. Niin hyviä lintukuvia, nyyh ihan kateellinen oon! :)

    SvarSlett
  2. Kiitti, oli niin hyvät olosuhteet kans.Kun mulla on nyt käytössä sellainen patterikäyttöinen kamera. Toosi hidas, 10v. vanha. Linnun pitää tulla ihan lähelle. Oli vaan nojattava reelinkiin ja odotettava että lensivät läheltä. Niillä on niin kova vauhti. Mekin ajettiin 9 solmua.
    Onneks ei työt painanu ollenkaan,heh. Seilattiin koko yö. Muutamia kaloja saatiin lopuissa apajissa.

    SvarSlett